2 iul. 2015

Remedii naturiste pentru bataturile de la picioare



Bătăturile apar atunci cand pielea este expusa la o presiune excesivă sau la frecare.Cea mai frecventa cauza de bataturi la picioare este mersul pe jos în pantofi prosti sau statul în picioare pentru perioade foarte lungi de timp, cu pantofi strâmti sau cu  tocuri inalte.Alte cauze posibile sunt de mers cu pantofi fără șosete. Persoanele cu monturi, cicatrici sau negi pe picioare sunt mai expuse la bataturi decât altele. De asemenea, persoanele cu diabet zaharat sau alte boli care îngreunează fluxul de sange la picioarele au un risc mai mare de complicatii şi bataturi. 
Unele dintre simptomele bataturilor sunt pielea groasă și aspră, umflaturi și durere la apăsare. Ele pot provoca disconfort în timp ce stăm în picioare sau la mersul pe jos.
De obicei, eliminând pur și simplu sursa de frecare sau presiune permite bataturii sa se vindece. Dacă este necesar, există multe medicamente, loțiuni, plasturi care pot ajuta. Puteți încerca şi acasă unele căi de atac naturale, pentru a scapa de bataturi.
Iată primele căi de atac de 10 la domiciliu pentru bataturi pe picioarele tale.
Piatra ponce 
Masarea zonelor afectate cu o piatră ponce este un remediu eficient.
Piatra va elimina celulele moarte ale pielii și contribuie la accelerarea timpului de recuperare. Inainte de a merge la culcare, înmuiati picioarele in apa fierbinte timp de 10 minute, pentru a inmuia pielea întărită. Frecati usor cu o piatră ponce înainte și înapoi pe zona afectată timp de trei până la cinci minute și apoi se usuca picioarele.  
Umeziţi un tampon de bumbac în ulei de ricin și puneți-l pe bătătură. Prindeţi-l cu un plasture  și lăsați-l pe timpul nopții. În dimineața următoare, scoateți bandajul și aplicaţi ulei de ricin de mai multe ori pe zi.  
Se repetă tratamentul timp de câteva zile, până când bătătura este eliminată complet.

Oțet

Oțetul alb este un alt excelent remediu testat pentru bataturile de la picioare. Nivelul ridicat de aciditate al oțetului alb ajută la inmuierea pielii. In plus, proprietăile sale antifungice și antibacteriene reduc riscul de infecție. 
Inainte de a merge la culcare, se amestecă o parte de otet alb cu trei părți de apă.Se aplică acest oțet diluat pe bătături.Acoperiti zona cu un bandaj adeziv si lasati-l pe timpul nopții.În dimineața următoare, exfoliaza pielea îngroșată cu o piatră ponce sau cu o pila. Aplicați puțin ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline pentru a menține zona hidratata.Folosiți acest remediu o dată pe zi, până când bătărura iese.

  Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant natural care va ajuta sa scapati de pielea moarta şi ajută procesul de vindecare. De asemenea, areprprietăţi antifungice și proprietăți antibacteriene, care ajuta la menținerea sănătăţii pielii. 
Adăugați două - trei linguri de bicarbonat de sodiu la un lighean de apă caldă. Se înmoaie picioarele în această soluție timp de 10 până la 15 minute. Frecați zona afectată cu o piatră ponce pentru a elimina pielea moarta.
  • O altă opțiune este aceea de a amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu, putina zeama de lamaie si apa, pentru a face o pasta. Aplic-o cu atenție, doar pe zona afectată. Acoperiți cu un bandaj și lăsați-l pe timpul nopții. În dimineața următoare, clătiți pasta cu apă călduță și apoi exfoliază blând cu o piatră ponce.
Puteți folosi oricare dintre aceste remedii o dată pe zi până la vindecare.

Lămâiile

Un alt remediu bun pentru bataturi este lamaia. Acidul citrice din lămâie lucrează pentru a inmuia pielea împietrit care constituie porumbul, așa că în cele din urmă cade.
  • Aplicati suc proaspat de lamaie pe porumb și lăsați-l să se usuce la aer. Fa acest lucru de cel puțin trei ori pe zi.
  • Alternativ, macerat două bucăți de cuișoare într-una lingura de suc proaspat de lamaie timp de 15 minute.Scoateți cuișoare și freca sucul de lamaie pe porumb. Permiteti-la uscat și apoi se aplică sucul din nou.Repetați de mai multe ori pe zi.
  • O altă opțiune este de a amesteca o lingurita de drojdie de bere, cu putina zeama de lamaie pentru a face o pastă groasă. Slather pasta pe porumb, se acoperă cu un bandaj, și lăsați-l pe timpul nopții.
Puteți folosi oricare din aceste trei căi de atac zilnic, până când sunteți mulțumit de rezultat.

5. Usturoiul

Este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antifungice.
  • Frecați jumătate de catel de usturoi pe bătături. Se acopera cu un bandaj și lăsați-l pe timpul nopții. În dimineața următoare, scoateți bandajul și spălați-vă picioarele cu apă caldă. Faceți acest lucru în fiecare noapte până când bătătura dispare.
  • Alternativ, tăiati doi - trei catei de usturoi în bucăți mici, se adaugă un vârf de cuțit de sare și apoi face o pasta. Aplica pasta pezona afectată, asigur-o cu un bandaj adeziv și lăsați-o timp de trei zile. În a treia zi când scoateți bandaj, scăpaţi şi de bătătură. Dacă este necesar, repetați procesul.
  • O altă opțiune este de a face o pastă din două catei de usturoi, se adaugă un pic de oțet  si apoi se aplica. Pune un tampon de vată peste ea și fixați-o cu bandă. Lasă-l pe timp de două-trei ore și apoi scoateți banda și curăța zona. Repetați procesul zilnic timp de mai multe săptămâni.

Ulei de terebentină

Uleiul de terebentină este un antiseptic puternic, care poate ajuta la tratarea bataturii. Uleiul pătrunde în piele rapid, astfel încât timpul de vindecare poate fi mai rapid.
Terebentina este un lichid incolor, cu miros pătrunzător, obținut prin distilarea rășinilor de conifere și folosit în industrie și în medicină.
  • pune gheață într-o pânză subțire și masează zona afectată timp de două minute. Se lasă să se usuce zona si frecati putin ulei de terebentină pe bătătură. Apoi, se pune un bandaj peste ea și lăsați-l pe timpul nopții. Faceți acest lucru  zi de zi înainte de a merge la culcare.
  • Alternativ, se topesc un sfert ceasca de ulei de nucă de cocos extra-virgin. Se amestecă cu o lingură de ulei de terebentină și două linguri de ulei de camfor. Să fie rece. Apoi, inmuiati picioarele in apa calda timp de câteva minute, se usuca si apoi aplica aceasta crema pe zonă. Păstrați restul într-un borcan ermetic. Repetați de două sau de trei ori pe zi.

 Papaya

Papaya este un alt remediu foarte ușor și eficient pentru îndepărtarea bataturilor de la picioare. Pentru rezultate optime, utilizați papaya crud.
  1. Rade o mică bucată de papaya crud și se extrage sucul.
  2. Inmuiati un tampon de vata in acest suc, pune-l pe bătătură și fixați-l cu bandă.
  3. Lăsați-l pe timpul nopții.
  4. În dimineața următoare, utilizați o piatră ponce pentru a exfolia usor pielea.
  5. Repetați zilnic până când sunteți mulțumit de rezultat.

8. Lemn dulce

În Ayurveda, lemnul dulce este adesea recomandat pentru tratarea bataturilor de pe picioare.
  1. Se amestecă o lingură de pulbere de lemn dulce cu suficient ulei de muștar pentru a face o pastă groasă.
  2. Aplicați această pastă pe zona afectată, înainte de a merge la culcare.
  3. Pune un bandaj peste ea și lăsați-l pe timpul nopții.
  4. În dimineața următoare, scoateți bandajul și se spală zona cu apă călduță.
  5. Faceți acest lucru în fiecare noapte până ce bătătura devine moale și scade în dimensiune. Turmeric

    Turmeric

    Un alt remediu bun pentru a se vindeca bataturile este turmericul. Datorita naturii sale anti-inflamatorii, curcuma poate ușura disconfortul, reduce durerea si accelereaza vindecarea.
    • Se amestecă o linguriță de turmeric și un pic de miere pentru a face o pastă groasă. Aplică pasta și lăsați-o să se usuce. Se repetă de două sau de trei ori pe zi timp de cel puțin o săptămână sau până ce bătătura iese.
    • O altă opțiune este de a amesteca o lingurita de aloe vera gel cu o jumătate de linguriță de turmeric. Aplica amestecul. Acoperiți-l cu un bandaj și păstrați-l pe timpul nopții. În dimineața următoare, frecati pielea dedurizată cu o piatră ponce și se aplică unele crema hidratanta. Urmați remediu zilnic până scapi complet.

    Ananasul

    Pentru bataturi, coaja este mai eficientă decât miezul. Coaja conține anumite enzime care ajuta la înmuierea bataturilor.
    1. Tăiați un pătrat mic de la o coaja de ananas proaspăt îndepărtat.
    2. Pune partea interioară a coaja peste porumbul, fixați-o cu un bandaj, purta un ciorap și lăsați-l pe timpul nopții.
    3. În dimineața următoare, scoateți bandaj, se spală zona si apoi aplica putin ulei de nucă de cocos.
    4. Utilizați acest remediu în fiecare noapte timp de o săptămână sau până ce bătătura iese.
    Sfaturi suplimentare
    • Aplicați agenți de hidratare, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, uleiul de măsline sau unt de cacao.
    • Evitați să mergeţi desculți și purtând sandale flip-flop.
    • Păstrați unghiile de la picioare tăiate, pentru a preveni presiunile asupra degetelor de la picioare.
    • Spală picioarele și mâinile cu apă și săpun în fiecare seară.
    • Se înmoaie picioarele într-o baie de sare Epsom pentru a calma durerea.
    • Nu tăiați sau radeți bataturile, deoarece poate crește riscul de infecție.

Niciun comentariu: