29 iun. 2017

Tehnici de masaj facial

Netezirea (fleuraj)
Imagini pentru facial massage

Consta in alunecarea palmei sau a degetelor pe surpafata pielii, apasand-o mai mult sau mai putin intens, fara deplasarea tegumentului. Se mai poate netezi cu degetele, cu miscari usoare circulare sau in spirala. Nu se apasa tare. Are ca efect relaxarea tesuturilor. Deseori preced tehnicile mai dure, ca o pregatire, sau se efectueaza dupa tehnicile dure, pentru destindere. Executate cu presiune sustina, activeaza circulatia si atenueaza edemele. Executate rapd, excita trminatiile nervoase si imbunatatesc nutritia tesuturilor. Executate prin apasare, decongestioneaza vasele comprimate. Astfel, netezirea poate provoca vasodilatatie si eliminarea deseurilor.


Imagini pentru facial massage


Frictiunea

 Se face intr-un sens sau cu miscari de dute-vino.Consta in frictiuni executate la suprafata pielii, cu palma sa varful degetelor, cu sau fara deplasarea pielii. Facute cu varful degteelor si cu apasare puternica, provoaca o tragere a pielii si actioneaza asupra unor riduri.

 Framantatul

 Inseamna prinderea intre degete a tesutului cutanat si uneori a celui musculos, in ridicarea mai mult sau mai putin energica, apoi intr-o serie de ciupituri si contorsionari, cu rotirea mainii si a degetelor care actioneaza ca un pivot. Se executa longitudinal, prin tarare etc. Se pot executa si cu partea dorsala a mainilor, cu mana in semiflexiune supla, cu degetele adunate in palma. Se fac miscari de dute-vino. Combina efectele mecanice cu cele fiziologice ale apasarii si frictiunii. Prin tarare, contribuie la eliberarea fibrelor elastice si la supletea tesutului cutanat si subcutanat. Ajuta la eliminarea tesuturilor cheratinizate din stratul cornos si activeaza caderea celulelor moarte din stratul disjunctiv. Se usureaza evacuarea sebumului care ocupa canalul folicular si contribuie la permeabilitatea pielii si patrunderea produselor cosmetice in profunzime pentru a fi mai usor absorbite. In forma numita longitutidinal, urmarind sensul fibrelor musculare, miscarile de framantare au o actiune mai profunda si actioneaza direct asupra masei carnoase ameliorand tonusul si elastictatea musculara.

Ciupiturile

 Sunt o forma de framantatmai speciala. Sunt torsiuni care se executa usor sau puternic. , la suprafat, cu varful degetelor (policar si aratator) sau in profunzime cu toate degetele. O alta forma de framantat este si cea de rulare a tesutului. Utilizata in tratarea celulitei, se foloseste si la fata, in tratrea pungilor si edemelor.

Imagini pentru facial massage

Indicat si in tratarea pielii acneice, deoarece contribuie la curatare prin eliminarea sebumului .

Tapotarile

Sunt o serie de lovituri de intensitati diferite.
Se fac cu varful degetelor, cu palma sau cu toata mana.
Pe portiunile mai plina, se face cu partea dorsala a degetelor cu pumnii inchisi sau cu muchia mainii si cu degetele departate. Se fac hasurari (caderea degetelor unele peste celelalte).
Se lucreaza alternativ cu doua maini, in ritm regulat sau sacadat.
Au efect stimulent, dau vitalitate a tesuturilor. Contribue la crearea unui usor edem in jurul unui rid, provocand reducerea acestuia.

Vibratiile

Presiune este combinata cu oscilatii . Se fac cu un varf de deget sau cu mai multe, provocand oscilatii scurte si rapide. Se fac perpendicular pe tegument = vibratie punctata.Sunt stimulente.
Cele care se fac cu mana sau fata palmara a degetelor sunt lente si lungi si se numesc vibratii plane.
Sunt eficiente impotriva contractiilor si a durerii.

Niciun comentariu: