9 mai 2016

Tratarea pielii uscate

Este recomandat sa recurgem la tratamente naturale, ca:

Ulei de masline

- contine antioxidanti si acizi grasi ce pot calma pielea uscata de pe tot corpul.
  • aplica un strat subțire de ulei de măsline extravirgin sub crema hidratanta, regulat.
  • cu aproximativ o jumătate de oră înainte de duș, frecati putin ulei pe mâini, picioare și alte zone cu piele uscată și masaţi ușor; apoi se face duș și se aplica o crema hidratanta.
  • Se amestecă cantități egale de ulei de măsline și zahăr brun fin. Frecați cu acest scrub  pielea uscata, cu miscari circulare, timp de câteva minute. Se face duș și apoi se aplica o crema hidratanta .

Lapte

Acidul lactic prezent în lapte ajută la exfolierea pielii uscate, ajută la păstrarea pH-ului pielii şi este, de asemenea, un hidratant excelent.
  • Se amestecă câteva picături de suc de lamaie, o lingurita de lapte și două lingurițe de smântână. Frecați pe mâini și picioare. Lasă să acţioneze un timp, înainte de duș. Fa acest lucru o dată pe zi.
  • Amestecă smântâna cu trei - patru linguri de făină, pentru a face o pastă groasă. Aplica pasta pe pilea feței, mâinilor și picioarelor. Las-o timp de 15 minute și apoi se clateste cu apa calduta. Fa acest lucru o dată pe zi.

Laptele are proprietati anti-inflamatorii și este liniștitor. În plus, acidul lactic din lapte exfoliaza celulele moarte ale pielii și mărește capacitatea pielii de a retine umezeala. 

  • Inmuiati un prosop în lapte rece și apşlic-l pe pielea uscată timp de cinci - șapte minute. Spălați cu grijă laptele cu o cârpă înmuiată în apă călduță. Astfel acest hidratant natural va rămâne pe piele. Fa acest lucru la două zile.
  • Adăugați câteva picături de apă de trandafiri si suc de lamaie, patru linguri de lapte. Frecați această soluție pe tot corpul. Las-o timp de 10 minute și spală corpul cu apă mai rece. Urmați acest remediu de două ori pe zi.

Miere

Mierea este una dintre cele mai bune creme hidratante naturale încărcate cu antioxidanti, e antimicrobiană și are proprietăți umectante. Astfel, ajută blocarea de umiditate şi face pielea moale și netedă. În plus, mierea are multe vitamine și minerale care ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii.
  • Înainte de baie sau duș, frecati cu miere tot corpul și lăsați cinci până la 10 minute.Repetați zi cu zi să se hidratateze bine.
  • Se măsoară părți egale de miere neprelucrată, ceară de albine, ulei de măsline. Se topește ceara de albine intr-o tigaie mica la foc mic, se amestecă în miere și apoi ulei de măsline. Aplica acest amestec pe tot corpul timp de 10 minute. Apoi, fa un duș. Se repetă zilnic sau o dată la două zile.

Iaurt

Iaurtul este un agent excelent hidratant pentru piele. În plus, fiind antioxidant și cu proprietăți anti-inflamatorii, ajuta la calmarea pielii uscate. De asemenea, conținutul său de acid lactic ajută scăpa de orice germeni sau bacterii care pot provoca uscare sau mâncărime.
  • Aplica iaurt proaspăt pe maini, fata si picioare si fa masaj ușor pe piele. Lasă-l timp de 10 minute și apoi fa o baie sau duș. Acțiunea de exfoliere usoara va elimina pielea uscată și lasă pielea odihnită.Fa acest lucru o dată pe zi.
  • Se amestecă-o jumatate de cana de iaurt și trei linguri de piure de papaya. Se amestecă cu câteva picături de miere si suc de lamaie. Aplica-l pe piele și lăsați-l timp de 10 minute. Faceți acest lucru o dată pe săptămână.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este foarte bun pentru tratarea pielii uscate. El are o sumă bună de acizi grasi care compun pentru orice pierdere de umiditate din piele.
  • Aplicați generos ulei de cocos cald pe tot corpul înainte de a merge la culcare. Spălați-l dimineața. Faceți acest lucru zi de zi pentru o pielea moale și netedă.
  • Aplica ulei de nucă de cocos pe piele uscată după baie sau duș. În cazul în care pielea este caldă și suplă, de la apa de baie, ulei de nucă de cocos este mai rapid absorbit. 

    Avocado

    Avocado este plin de acizi grași, vitamine si antioxidanti care ajuta la imbunatatirea pielii din interior. Conținutul ridicat de vitamina A ajută la întreținerea și repararea pielii.
    • Zdrobeşte pulpa de avocado ca o pastă omogenă. Frecați pasta pe pielea uscata. Lăsați-o să stea pe piele timp de 10 până la 15 minute și clătește-o cu apă rece. Repetați procesul o dată pe zi.
    • Zdrobeşte jumatate de avocado copt și se amestecă într-o jumatate de cana de miere. Aplica amestecul pe pielea uscata si se lasa sa stea timp de 15 minute înainte de clătire. Aplicați această hidratanta masca de fata o data sau de doua ori pe saptamana. Nu utilizați mai des decât atât.
    • PConsumul de avocado crește aportul de grasimi sanatoase, care va ajuta la menținerea pielii hidratate.

    Ulei de migdale

    - este o sursa excelenta de vitamina E și, prin urmare, este considerat cel mai bun emolient și lubrifiant pentru pielea uscata. In plus, deoarece acest ulei este non-gras, este ușor absorbit în piele.
    • Se încălzește ușor o parte de ulei de migdale pur. Maseaza corpul ușor cu ulei cald, o jumătate de oră înainte de duș. După duș, atunci când pielea este încă umeda, aplica crema hidratanta, o dată pe zi.
    • Bea un pahar de lapte cald amestecat cu o lingurita de ulei de migdale înainte de a merge la culcare. Repetați fiecare noapte, pentru o piele mai sanatoasa, precum și pentru somn.

    Fulgi de ovăz 

    • Se toarnă o cană de fulgi de ovăz în cada plină cu apă caldă. Adaugă câteva picături de ulei de levănțică. Bucurați-vă în apa de baie , 15 . 30 de minute, o dată pe săptămână.
    • Faceti o mască de față prin amestecarea un piure de banane coapte cu o cana de fulgi de ovaz la sol și apoi adăugați un pic de lapte călduț. Aplica acest amestec neted pe piele uscată și lăsați-l pe timp de 10 până la 15 minute. Se clătește-l cu apă rece. Utilizați acest masca o dată pe săptămână.http://www.top10homeremedies.com
  • - pentru a hidrata și calma pielea uscata. Conținutul ridicat de proteine ​​din fulgii de ovăz lasă o barieră de protecție pe piele, care previne pierderea de apa si ajuta la mentinerea umezelii. În plus, au proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante, care sunt bune pentru sanatatea generala a pielii.

Un comentariu:

coco spunea...

eu folosesc untul de cocos!